Yvie har født 9 flotte hvalpe, efter Yumen vom Messina

I løbet af formiddagen begyndte Yvie at halse lidt og da temperaturen faldt til 36.5 var der ikke tvivl om at det nok blev i dag at der kom hvalpe.
Ved 15.30 tiden fødtes den første, en fin stor tæve på 540 gram. Så kom der 2 hanner indenfor kort tid og efter en 50 minutters pause gik hun igang med at levere dem i en strid strøm. De vejer fra 423 til 540, de spiser godt og bevæger sig godt rundt og kan sagtens selv finde frem til madkilderne.
Fra første til sidste hvalp gik der kun 3½ time, som Yvie håndterede til top karakter. Nogle hvalpe var der kun 10 & 12 minutter mellem, så der var da lidt at se til.
Hun var fattet og rolig under hele fødslen, lige bortset fra i starten hvor de lå og diede og satte gang i veerne, så rejste hun sig. Men det gik i sig selv efter de første 3 og så blev hun liggende når der kom veer, så hun skulle vel bare lige vænne sig til det 🙂
Hun kunne godt ligne en som havde en 10. hvalp i sig, men efter den 9. var vasket og kravlet til mælken, så lagde Yvie sig da om på siden for at sove. Så var det vi tænkte at hun nok var færdig og kuldet var på 9 🙂

En super fødsel, specielt af en første gangs fødende tæve, hvor alt forløb stille og roligt med et roligt overblik både fra Yvie’s og vores side.
Dyrlægen kom forbi ved 10 tiden, for at undersøge Yvie og hvalpene og de er alle super fine og sunde.

Alle 9 hvalpe er reserverede!