Foder – med eller uden korn?

Schæferhunden er desværre en af de racer, som har anlæg for at udvikle allergi. Der er oftest lagermider eller husstøvmider, som starter allergi hos hunde.
Hos Haus Qira fodrer vi med kornfri hundefoder, så vi mindsker risikoen for at vores hunde udvikler allergi, i hvert fald overfor lagermider og til dels husstøvmider.

Schæferhundens mave er meget lig et rovdyr og fedt er faktisk det som hunden optager bedst. Proteiner er også vigtige men kulhydraterne kan den næsten godt undvære. Specielt de helt unge hvalpe maver er ret dårlige til at optage kulhydrater, så Haus Qira anbefaler et foder som har et højt fedt indhold og lavt kulhydrat indhold.

Schæferhundens optimale makronæringsstofindtag

Hunden får 4,1% energi ud af proteiner og kulhydrater, men da det ikke alle kulhydrater som hunden kan optage fuldt ud, så er den reelle værdi lavere! Fedt får hunden 9,3% energi ud af, så fedt er bare det bedste for vores hunde.

Nogle foder producenter skriver faktisk værdierne for den omsættelige energi, på deres hjemmeside. Her er det HIKE kornfri hvalp.

Så det er ikke altid % indhold som er det vigtigste info omkring et foder. Det drejer sig om hvor meget hunden rent faktisk får ud af foderet! HIKE kornfri hvalp som jeg viser ovenfor, har 15% fedt. Når der omregnes til omsættelig energi for hunden, så kommer 35% af energien fra foderet rent faktisk fra de 15% fedt!

HIKE kornfri hvalp omsættelig energifordeling

Det tørkost foder vi har fundet som kommer tættest på schæferhundens optimale makronæringsstofindtag, er Purizon’s 80:20:0 varianter. Herunder kan man se den omsættelige energifordeling for hvalpefoder med kylling & fisk.

Purizon fish puppy 80:20:0 omsættelig energifordeling

Det lave indhold af kulhydrater er optimalt for de helt små hvalpemaver og da vi skal fodre hvalpe fra de er kun 3 uger gamle, er det vigtigt for os at kunne give et foder som har et godt indhold af fedt, er lavt på kulhydrater og er uden korn! Vi har prøvet flere slags foder, Royal Canin, Essentials, Trainer, FangGold & HIKE. Lige nu bruger vi Purizon.

Husk altid at hunde er forskellige og selvom en fra kuldet fungerer godt på et foder, så er det ikke sikkert at de andre hvalpe i samme kuld gør det. Så find det foder som fungerer bedst for din hund, kig på pelsen er den blank og fin. Kig på hundens afføring, kommer der lidt ud så optager hunden foderet rigtig godt. Kommer der meget ud eller/og mange gange om dagen, så optager din hund ikke foderet særlig godt og så er det på tide at skifte!