Lær din hund at få klippet kløer i ro

Den langstockhårede schæferhund, har tendens til at have bløde håndrødder og derfor en stor og flad pote. Det gør at kløerne ikke vokser skråt nedad, men nærmere lige fremad og derfor ikke bliver holdt korte af den natur de går på. Så vi vil anbefale at lære din hund at få klippet kløer fra hvalp af og sørge for at holde dem korte, ved at klippe dem hver anden uge!
Jeg lærer altid mine hvalpe at få duttet en stykke metal, f.eks. en teske, på sine kløer. Så vænner de sig til følelsen af metal som rammer deres kløer. Når de er vænnet til det efter nogle gange, så prøver jeg at klippe et par af kløerne, selvfølgelig når hvalpen er lidt træt og gerne med en hjælper som kan distrahere hvalpen med lidt godbidder, så man kan få lidt ro til selve klo klipperiet.
Hvor meget man kan klippe af inden man rammer blodet, har jeg lært fra vores dyrlæge som du kan se her:

Lær din hund op stille og roligt og dyrk ro’en, når i klipper kløer, det betaler sig på lang sigt at bruge lidt ekstra tid på denne indlæring. Der er så nemt og hyggeligt at klipper kløer, når den voksne hund bare ligger helt stille og finder sig i det:

Husk når du klipper kløer på bagbenene, så klip mindre stykker af fra første klip. De har tendens til selv at blive holdt kortere, så der er ikke så langt ind til blodet! Og et godt råd er aldrig at begynde at klippe kløer, før man har købt en ‘Klipstop’, hvis nu man er uheldig og klipper ind til blodet 😉