Fokus, Fokus, Fokus!

Nok den mest forsømte øvelse da mange finder dette utroligt kedeligt at gentage om og om igen. Men det er det vigtigste du overhovedet kan lære din hvalp, da alle øvelser kræver en god fokus før øvelsen bliver udført korrekt! Eksempelvis hvis du kommer gående ligeud med din hund og du laver et højresving. Hvis hunden ikke har fokus på dig men er ved at kigge efter en fugl til venstre eller går og sniffer i græsset, så ser hunden ikke du drejer og øvelsen bliver meget mangelfuld. Så det kan ikke trænes for meget, fokus igen og igen og igen 😉

Jeg starter altid med at vise hvalpen der er godbider i hænderne og så fører jeg hænder op til mit hoved, da det er der jeg vil lære min hvalp at holde fokus. Vær opmærksom på at det ikke er din hånd som er ved at fiske godbider op af lommen, som hvalpen kigger efter.

Ros og beløn mens den kigger op på dig og når du belønner så sørg for at belønne der hvor du vil have at hvalpens hoved skal være i øvelsen. Som i kan se på videoklippet her over, så ruller hvalpen tilbage og sidder på numsen. Læg mærke til hvor jeg belønner og hvordan jeg lykkedes med at få hvalpen trukket fremad så den sætter sig på sine ben, som er den korrekte måde en hvalp skal sidde på. Sørg for at tilrette denne adfærd i alle jeres øvelser, så vil hvalpen til sidst kun sætte sig på benene for det kan ikke betale sig at rulle tilbage på numsen da belønning altid kun kommer når man sidder på sine ben.

Føring til grundstillings positionen og fokus fra grundstilling er også en øvelse jeg begynder på meget tidligt og træner ofte. som i kan se på videoen herunder, belønner jeg for at hvalpen følger med og sætter sig i grund stilling og derefter begynder vi at træne fokus. Nogle hvalpe kigger ikke helt med op til dit hoved i så ung en alder, så derfor starter jeg med hænderne midt på kroppen. Hvis hvalpen får drejet sig og det gør de tit i starten, så tilpas din position og fortsæt øvelsen.

Hænderne skal hurtigt udfases og op til hovedet, hvor de også skal hurtigt udfases og hænge løst ned langs kroppen. Hvis hvalpen ikke kigger op til dit hoved, så hjælp den ved at føre hænderne op bag hovedet.

Kommer senere:
VIDEOKLIP med ‘fokus fra grundstilling med arme ned langs siden’
VIDEOKLIP med ‘fokus fra grundstilling og et skridt frem’