Lær din hund at gå og løbe i trav

Når din hvalp nærmer sig 13-14 ugers alderen, vil den begynde at gå pas gang. Det er den mest almindelige gang art for hunde, men ikke den mest udholdende! Trav er den mest udholdende og sundeste gang art for din hund.
Det er trav vi skal vise hunden frem i til udstillinger og det er trav som schæferhunden kan holde til at løbe rundt i dagen lang, som hyrdehund!
Derfor er det vigtigt at du guider din hvalp til at bruge trav, fra den starter med at gå pas gang ved 13-14 mdr’s alderen og nogle måneder frem, til den er vokset sig gennem den ‘langbenede’ udviklings fase.
På dette youtube klip kan man se de forskellige gang arter hunden bruger og trav (trot) er den vi er interesseret i.

https://youtu.be/8qV5pdO_X8U

Jeg siger ikke at pas gang er dårligt, det skal hunden også have lov til – men sørg for at den kan gå og løbe i trav. Jer der udstiller eller skal op til en udholdenheds prøve, skal bruge at hunden kan dette 😉
Her på videoen kan i se Haus Qira Fenris som 14 uger, han er vokset og har fået lidt lange ben som gør at han er begyndt at bruge pas gang.

Ofte kan man få hunden til at skifte til trav, ved helt at stoppe op og så sætte i gang igen.
Hvis det er svært for hvalpen at blive i trav, så kan man med fordel øge tempoet lidt. Som i kan høre har jeg øget mit tempo på videoen herunder med Haus Qira Frigga, som så går fint trav.