Hvalpe & parringer

Yvie har født 6,4 hvalpe den 24. januar. En fødsel som gik meget stærkt, hvor de første 5 hvalpe så dagens lys på under en time og de næste 3 indenfor den næste time. De sidste 2 havde mere normalt tempo og havde cirka 1 time mellem sig. Dette er Haus Qira F-kuld og de er alle reserverede.

Forældre til Haus Qira F-kuld er Olexius Yvie og Idux vom Dacon. Idux er rigt pigmenteret med en stor andel sort i hovedet, som vi jo altid hælder til og så har han meget mørke orange farver.
Han er den mest knoglekraftige schæfer jeg længe har set og vi håber rigtig meget at han vil tilføre netop dette, til vores avls linje.
Han er over Hugh vom Eichenplatz, som har avlet mange medium størrelse hunde som også er et fokuspunkt for os. Hans HD avls værdi i Tyskland ligger på 74 som er super godt og med en gennemsnits højde på 63,7 cm og breeding value size på 95 er han en super interessant hanhund i vores avl.

På morsiden ser vi Rihanna vom Suentelstein, en morside som har vist gode avls egenskaber på hunde som er ofte udstillet i Danmark og de kan bevæge sig. Bevægelse og anatomi har gjort at afkom fra disse linjer ofte placeres højt på udstillinger.

Denne kombination forventer vi os super meget af, en sætning jeg synes vi skriver hver gang men det er også spændende hver gang 😉

Planlagte parringer første halvår af 2021!

Vores nye skud på stammen, Riska vom Billberg er faldet så godt til hos os. Vi har fundet en meget spændende hanhund, som har mange af de samme træk som vi elsker hos Yvie. Han er lige blevet kåret og når han fylder 2 år her den 14. februar, så er alt parat til Riska kommer i løb i efteråret 2020!

Hanhunden vi har kig på hedder Quodo vom Frankengold, en smuk dreng som vi så på det Tyske BSZS sidste år, hvor han gik SG12 i unghunde klassen for langstockhårede.

Hans far er Asap von Aldamar som er over Fight vom Holtkämper Hof, begge hunde som jeg har gået og savlet lidt over og gerne ville have ind over vores linjer.

Hans HD avls værdi i Tyskland ligger på 72 som er super godt og med en gennemsnits højde på 63,8 cm og breeding value size på 97 passer han super godt til det vi ønsker i vores avl. Quodo er ud af et kuld på 10 hvor 6 i kuldet har fået HD a1-normal og ED a1-normal, som er det bedste man kan få i Tyskland!

Vores Olexius Yvie, som allerede har givet os to rigtig lovende kuld, bliver parret i 2021. Men først skal hun have en god lang pause, så det er lidt svært at spå om hvornår hun bliver klar igen. Vi tænker det bliver i løbet af sommeren hvis hun bliver klar og ellers bliver det omkring slut december, at hun bliver parret.
Hvilken hanhund der skal bruges er endnu ikke besluttet, der må vi ned på det Tyske BSZS i september og se hvad der er af spændende emner at vælge mellem.