Haus Qira anbefaler

Smitsomme sygdomme og forebyggelse!
Hjerte/lungeorm som spredes via snegle og afføring skal testes hos dyrlægen ved at aflevere 3 afførings prøver fra 3 dage i træk. Haus Qira anbefaler at tjekke for dette hvert år sammen med giardia tjek! Se mere her: http://www.hjertelungeorm.dk
Giardia spredes via afføring (og der hvor afføring har været) og er et rengørings mareridt at komme af med, så sørg for at holde øje med din hvalp på gåturen og lad den ikke snuse til afføring. Få hvalpen lært fra at spise ting fra jorden, så hurtigt som det er muligt! Haus Qira anbefaler at tjekke for dette hvert år, sammen med hjerte/lungeorm tjek!
Læs mere her: https://www.netdyredoktor.dk/hund/sygdomsleksikon/g/giardia-hos-hunde
Haus Qira’s hunde bliver tjekket for Giardia og hjerte/lungeorm cirka hver halve år og hvis vi har hvalpe, planlægger vi det tjek omkring hvalpene’s 7. leveuge.
På denne måde kan vi bedst muligt sikre os, at vi sender hvalpe ud til deres nye hjem sygdomsfrie og raske!

Lær din hvalp at komme når i kalder!
Det er så nemt at lære det hos den helt unge hvalp, ved at sætte sig 3-5 meter fra hinanden og så skiftes til at kalde og belønne med ros og godbidder. Lav denne øvelse så ofte som man kan få tid til.
Det betaler sig i det lange løb! På gå turen kan man også kalde hvalpe hen og belønne med godbid og ros, det skal altid være sjovt at komme hen til os. Husk altid godbidder i lommen hele hundens levetid, selvom de bliver ældre er de stadig bare et stort barn!

Lær din hvalp at gå pænt i snor!
Hvis hvalpen styrter afsted så stop op og vent til den kigger tilbage på dig og så ros og godbid så den kommer hen til dig. Så lærer den at holde sig i nærheden af dig, for det er der hunde godbidderne bliver delt ud.